A gyógyforrás

Az AquaMedica gyógyforrás délkeletre fekszik a stájerországi Öblarnban (Ausztria). Thaddäusstollen-ből, 1100 méteren fekvő régi hegyi bányából jön a gyógyvíz a felszínre, amit korábban Thaddäusquelle-nek neveztek.

A víz természetes gyógyító hatását (gyulladáscsökkentő, fertőző bőrbetegségek elleni hatását) már hosszú ideje felfedezték. A 17. században Johann Adam Stampfer (a bánya korábbi tulajdonosa) egy fürdőt készíttetett, amelybe „Schwefelwasser“ -t (kéntartalmú vizet) használt. Ez, a hegyekből származó gyógyvíz külső alkalmazása már akkoriban kiváló gyógymódnak bizonyult a különféle bőrbetegség gyógyítására.

A gyógyvíz rendkívüli hatásai miatt a forrás tulajdonosai végül 2006-ban egy tudományos tanulmánynak vetették alá a forrásvizet. Mind kémiai-fizikai vizsgálata, mind pedig orvosi- balneologiai vizsgálata kiváló eredményeket hozott. Így 2007. március 14.-én a stájerországi tartományi kormány a Thaddäusquelle-t hivatalosan is elismert gyógyforrássá emelte. 2010-ben a Thaddäusquelle-t átkeresztelték AquaMedica Heilquelle-re.