Tanulmányok

Tudományos tanulmányok és a forgalomba hozatalt követő vizsgálatok és megfigyelések megerősítik az Aquamedica forrásból származó víz rendkívüli gyulladáscsökkentő, valamint a fertőző bőrbetegségek elleni hatását.

Az Graz-i  Egyetem orvosi tanulmánya:  "atopiás dermatitis"  (University of Graz )

A graz-i orvosi egyetem (Universität Graz) következtetései / Department of Dermatology- and Venereology

A graz-i orvosi egyetem (Universität Graz) / Department of Dermatology- and Venereology 19-172/07/08 ex. számú klinikai vizsgálata megállapította, hogy a AquaMedica gyógyvíz rendszeres alkalmazása során az érintett személyeknél jelentős mértékben javulnak a bőrproblémák, és növekszik a bőr nedvességtartalma:

"A jelen vizsgálat eredményei a Thaddäusquelle gyógyvízzel történő terápia során hosszú távon pozitív hatást mutattak az atopiás dermatitis esetén. A vizsgálat azt bizonyította, hogy az érintett személyeknél jelentős mértékben javulnak a bőrproblémák, és növekedett a bőr nedvességtartalma. Ez összhangban áll a megbízó azon megfigyeléseivel, amelyet tapasztalt és feljegyzett az érintettek bőrelvátozásainak, bőrproblémáinak Thaddäusquelle gyógyvízzel történő kezelése kapcsán.”

Balneológiai vélemény  orvosi egyetem Graz (Universität Graz)

Következtetés: Összefoglalva megállapítható, hogy az AquaMedica származó forrásvíz változatlanul, természetes összetevőinek megváltozása nélkül tudományosan elismert gyógyvíz, amely alkalmas fertőző és gyulladásos bőrbetegségek kezelésére.

 Forgalomba hozatal utáni megfigyelések - Dr. med. Reinhold p. Lautner

Következtetés: Jelentős javulást eredményezett a bőr metrikus értékeiben és dermatológiailag kívülről is.
Bőrgyógyászati ajánlásra a felületi bőrbetegségek kezelése is jó eredménnyel zajlott.
Súlyosabb bőrbetegségek esetén is a termék összetevői révén alkalmas kiegészítő kezelésre.


Institut für Chemie an der Karl-Franzens-Universität in  Graz

Következtetés: A nagy gyógyvíz elemzés (2006) megállapította, hogy Thaddäusstollens forrás víz magas ásvány anyag koncentrációval rendelkezik 4000 mg/kg és magas vastartalma sem elhanyagolható.

A forgalomba hozatalt követő tapasztalatok Dr. Klaus Toblier

A gyógyvíz / SOS krémet, (Heilwasser / SOS Creme)  4 hétig 19 érintetten teszteltük. Az érintettek 6 hónapos kor és a 47 éves kor között voltak.

Következtetés: Általánosságban elmondható hogy az összes érintettnél kb. 74 %-nál átlagos javulás volt megfigyelhető. Az AquaMedica víz együttes használata az Aquamedica SOS krémmel még jelentősebb pozitív változást jelentett: csökkent a viszketés, a bőrégés, a bőrszárazság.